Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
Kızartmak için:
3 su bardağı ay çiçek yağı
Yapılışı:
Şerbeti için; şekeri, limon dilimini ve suyu bir tencereye koyup 2-3 dakika kaynatın ardından soğumaya bırakın. Hamuru için; yumurta, süt, un, rendelenmiş portakal kabuğu, karbonat ve vanilyayı derin bir kapta çırpın. Karışımın kek kıvamında olması gerekiyor. Derin bir tencerede ay çiçek yağını kızdırın. Ardından karışımdan birer tatlı kaşığı alıp kızgın yağın içine atın. Hamurlar kızarınca bir kevgir yardımıyla hamurları alıp şerbetin içine alın. Şerbetin içinde 2-3 dakika beklettiğiniz hamurları bir servis tabağına alın. İsteğe göre Hindistan cevizi veya ceviz ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!