Malzemeler:
500 gr zılbıt (hodan)
200 gr sucuk
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
İyice temizlenen ve suyu akıtılan zılbıtlar ince ince yemeklik doğranır ve sıcak suda kökleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra zılbıtlar bir süzgece alınır ve üzerine soğuk su dökülür. Sonrasında iyice yumuşayan zılbıtlar içinde hiç su kalmayıncaya kadar sıkılır ve tüm suyu süzülür.Geniş bir tavada kızdırılan ay çiçek yağına küp küp doğranan soğanlar ve küçük küçük doğranan sucuk eklenir ve 2-3 dakika kavrulur. Ardından salça, zılbıt, karabiber, pul biber ve tuz tavaya eklenir ve 5 dakika kadar bu karışım kavrulur. 5 dakika sonra tavanın altı kapatılır ve yemek sıcak servis edilir.
Afiyet olsun!