Malzemeler:
1/4 su bardağı pirinç
Pirinçleri haşlamak için:
2 su bardağı su
Zerdeyi hazırlamak için:
4 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı safran
3 yemek kaşığı gül suyu
3 yemek kaşığı buğday nişastası (4 yemek kaşığı suda eritilmiş)
Yapılışı:
Yıkanmış pirinci kaynar suda yaklaşık 10 dakika haşlayın. Haşlanan pirinçlerin üzerinden soğuk su geçirerek, fazla nişastasını atın. Zerdeyi hazırlamak için suyu bir tencereye aktarın. Toz şekeri, safranı ve gül suyunu katıp karıştırın. İçerisine haşlanmış olan pirinçleri ekleyip ara ara karıştırarak kaynatın. Buğday nişastasını suyla karıştırarak eritin. Kaynayan pirinçlerin içerisine erittiğiniz buğday nişastasını yavaş yavaş karıştırarak dökün ve 3 dakika daha kaynatın. Kaynayan zerdeyi ateşten alıp, servis kaselerine boşaltın ve soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!