Malzemeler:
2 adet yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 su bardağı süt
Șerbeti için:
1 1/2 su bardağı su
1 1/2 su bardağı toz şeker
1/2 adet limon suyu
Yapılışı:
Yufkaları elinizle gelişi güzel parçalayın. Yufka parçalarını bir kaba aktarın. Süt ile yufka parçalarını sertliğine göre hamur olmayacak şekilde ıslatın. Tereyağın yarısı ile tavayı yağlayın. Süt ile ısladığınız yufka parçalarının yarısını tavanın dibine yayın. Kavrulmuş fındık içini üzerine dökün. Fındık katının üzerini kalan yufka parçaları ile kaplayın. Kalan tereyağını ekleyin ve orta ateşte altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartın. Șerbetini hazırlamak için; ayrı bir kaba su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu koyun. Orta ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. Arkalı önlü kızarttığınız tatlıyı servis tabağı yardımıyla ters çevirerek çıkartın. Sıcak şerbeti yavaş yavaş üzerine dökün ve içine çekmesini bekleyin.
Afiyet Olsun!