Malzemeler:
5 su bardağı sıcak su (köfteleri haşlamak için)
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta akı
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz, kimyon
1 tatlı kaşığı sumak, nane
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
Servisi için:
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süzme yoğurt
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Köfteleri haşlamak için; sıcak suyu geniş tabanlı bir tencereye aktarın ve kaynatın. İnce bulguru, geniş bir karıştırma kabının içerisine aktarın. Üzerine; biber salçasını, domates salçasını, tuzu, karabiberi, kimyonu, sumağı, naneyi, son olarak sıcak suyu ekleyin. Bulgurun şişmesi için; yaklaşık 5 dakika kadar bekletin.Sıcak suda iyice şişen bulguru, un ve yumurta akı ilavesiyle iyice özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan, ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Geniş bir kaba un serpiştirin, içerisine hazırladığınız köfteleri aktarın. Kabı sallayarak köftelerin her tarafının eşit miktarda unlanmasını sağlayın. Unladığınız bulgur köftelerini, iyice kaynayan suya yapışmaması için azar azar ekleyin. Köfteleri, bulgurlar şişip haşlanana kadar yaklaşık 12 dakika haşlayın. Servisi için sarımsağı rendeleyin. Süzme yoğurt ve tuz ilavesiyle karıştırın. Üzeri için; tereyağını, küçük bir tavada kızdırın. İçerisine; naneyi ve kırmızı pul biberi ilave edip, karıştırdıktan sonra ocakta alın. Haşlanmış bulgur köftelerini servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız sos ile süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!