MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak su
300 gr kuzu ciğeri
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
Soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi, ortadan ikiye kesin ve küçük küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz kuzu ciğerini, küçük küpler halinde kesin. Tereyağını, derin bir tencerede eritin.Yemeklik doğradığınız kuru soğanı, renk alana kadar orta ateşte kavurun. Domates salçasını, tuzu, küçük küpler halinde kestiğiniz kuzu ciğerini ekleyin ve ciğerler renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Ciğerlerle uyumlu olacak şekilde doğradığınız domatesi, yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz pilavlık bulguru ekleyin ve karıştırın. Ardından; sıcak suyu ilave edin. Kapağını kapattığınız tencerede bulgurlar iyice şişip suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün. 10 dakika kadar demlendirdiğiniz bulgur pilavını, ılık olarak servis edin.