MALZEMELER:
3 kaşık margarin
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı bulgur
3 su bardağı sıcak su
1/2 demet ince doğranmış maydanoz
1/2 demet ince doğranmış dereotu
1/2 demet ince doğranmış taze nane
1/2 demet ince doğranmış fesleğen
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
Margarini bir tencerede eritin. Eriyen margarinin üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyin ve renk alana kadar karıştırarak kavurun. Soğanlar kavrulunca üzerine bol suda yıkadığınız pilavlık bulguru ekleyin. Bu şekilde 2- 3 dakika kavurun. Kavrulan bulgurların üzerine sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi serpin. Kısığa yakın ateşte ve kapağı kapalı şekilde yaklaşık 8 dakika, pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilav suyunu tam olarak çekmeden sırasıyla; önceden ince dilimlenmiş yarım demet dereotunu, maydanozu, fesleğeni ve naneyi katarak karıştırın. Ocağın altını kapatın ve pilavı bu şekilde 4- 5 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen pilavı sıcak olarak servis edin.