Malzemeler:
1 su bardağı önceden ıslatılmış yarma (aşurelik buğday)
6 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
200 g kavurma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Kavurmayı, küp küp kesin. Tereyağını, derin bir tencerede eritin. Küp şeklinde kestiğiniz kavurmayı, renk alana kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı tencereye ekleyin ve soğanlar renk alana kadar kavurma işlemine devam edin. Domates salçasını ve tuzu katın. Tüm malzemeyi karıştırıp 5 dakika kadar kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Su kaynayınca önceden ıslatıp fazla suyunu süzdüğünüz yarmayı tencereye aktarın. Kapağını kapattığınız tencerede orta ateşte, yaklaşık 45 dakika yarma iyice açılıp şişene kadar pişirme işlemini sürdürün. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!