MALZEMELER:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet pırasa
1/2 su bardağı yeşil
mercimek
1/2 su bardağı erişte
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 adet et su tablet
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
Yeşil mercimeği haşlayınız. Pırasayı
dörde keserek ince ince doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Üzerine sırasıyla pırasaları ilave edip, 1 dakika kadar karıştırarak kavurun. Ardından; sarımsağı,1 dakika sonra da erişteyi koyup, karıştırarak kavurun. Yaklaşık 2 dakika kadar sonra üzerine, haşlayıp, fazla suyunu süzdüğünüz yeşil mercimeği ilave edin. Birkaç kez karıştırıp üzerine pul biberi, naneyi ve tuzu serpin. Tencerenin içindeki tüm malzemeyi iyice karıştırın. Üzerine unu ekleyin. Unu da kısa bir süre kavurduktan sonra içine et suyu tableti katıp, üzerine suyu dökün. Çorbayı birkaç kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatın ve yaklaşık 25- 30 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis edin.