MALZEMELER:
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı nane
5 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy havuç
3 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
3 dal kereviz sapı.
Nasıl Yapılır?
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Soğanı büyük halkalar şeklinde, havucu jülyen biçiminde doğrayın. Kereviz sapını dilimleyin ve tencereye ekleyin. Kabuğunu soyduğunuz domateleri küçük küpler halinde doğrayın ve hepsini birlikte yaklaşık 10 dakika kavurun. Sebzeler kavrulduktan sonra domates salçasını ilave edin ve iyice karıştırın. Ardından; unu ekleyin ve unla salçayı iyice kavurun. Üzerine; sıcak suyu dökün. Tuzu ve karabiberi serpin. Sütü de tencereye aktarın. Çorbayı, yaklaşık 10 dakika bir çırpma teli ile karıştırarak kaynatın. Arzuya göre; pişen çorbayı süzdükten sonra sıcak olarak servis edin.