MALZEMELER:
1 su bardağı tarhana (1 su bardağı su ile ıslatılmış)
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı yağlı kıyma
1 yemek kaşığı margarin
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy domates
2 adet yeşil sivribiber
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
Sosu için:
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
Soğanı çok ince doğrayın. Margarini eritin. Doğradığınız soğanı, margarinde renk alana kadar karıştırın. Yeşil sivribiberi ve kabuğunu soyduğunuz domatesi ince ince doğrayın. Yağlı kıymayı tencereye aktarın ve diğer malzemelerle karıştırarak kavurun. Su ile ıslattığınız tarhanayı aralarda karıştırarak bekletin. Domates salçasını kavrulan kıymaya ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sıcak suyu tencereye katın. Kaynar suya; ıslamış olduğunuz tarhanayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Yaklaşık 3 dakikalık kaynama süresinde tarhanaların top top olmaması için karıştırmaya devam edin. Çorbanın sosu için; tereyağını bir tavada eritin. Eriyen tereyağının üzerine pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Hazırladığınız sosu, servis tabaklarına aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek, sıcak olarak servis edin.