Malzemeler:10 adet milföy hamuru400 g dana kuşbaşı eti2 adet orta boy yeşilbiber1 adet orta boy soğan1/4 demet maydanoz1/2 su bardağı doğranmış domates1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı karabiber1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Soğanı, küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Eti, suyunu çekip renk alana kadar orta ateşte kavurun, soğanı ekleyin ve renk alana kadar kavurmaya devam edin. Yeşilbiberleri incecik doğrayın. Kavrulmakta olan et ve soğanlara, yeşilbiberleri ekleyin ve pişirme işlemine devam edin. Maydanozu incecik kıyın. Domates salçasını iç harca ekleyin ve karıştırın. Ardından; domatesi, kekiği, karabiberi, tuzu ve incecik kıydığınız maydanozu ekleyin ve karıştırarak 5 dakika daha pişirinMilföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürerek mutfak tezgâhınızın üzerine yayın. Milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız iç harçtan 1’er yemek kaşığı kadar paylaştırın. Hamurların karşılıklı uçlarını ortada toplayarak birbiri üzerine kapatın ve elinizle bastırarak sabitleyin. Fırın tepsinizin tabanını yağlı kâğıt ile kaplayın. Hazırladığınız talaş böreklerini, kapatma kısımları alta gelecek şekilde aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!