Malzemeler:
Hamuru için:
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
3 1/2 su bardağı un
Üzeri için:
3 yemek kaşığı irmik
Șerbeti için:
3 su bardağı sıcak su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Tatlının şerbetini hazırlamak için sıcak suyla toz şekeri karıştırarak orta ateşte 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tatlının hamurunu hazırlamak için; yumurtayı toz şeker ile bir kaba koyun ve çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırıp şekerin erimesini sağlayın. Ardından ayçiçek yağını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyin, kabartma tozunu ve margarini ekleyerek hamuru özleşene kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın, avuç içinizde yuvarlayın ardından bastırarak yassı şeklini verin. İrmiği derin bir kaba aktarın. Hazırladığınız tatlıları bütünüyle irmiğe bulayın, yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika fırınlayın. Fırından çıkarttığınız tatlıların üzerine; ılık şerbeti azar azar gezdirin. Șerbetini çeken tatlıları ılık olarak servis edin.
Afiyet Olsun!