Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 adet bazlama ekmeği
1 1/2 su bardağı süzme yoğurt
1/2 çay bardağı su
Üzeri için:
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Yemeğin servisinde kullanacağınız bazlama ekmeğini küçük küpler halinde doğrayın ve bir tabağa alın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını geniş tabanlı bir tavada eritin. Soğanları ekleyip renk alana kadar kavurun. Tuzu ve domates salçasını ekledikten sonra karıştırın. Haşlayıp suyunu süzdüğünüz yeşil mercimeği tencereye aktarın ve orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu katın ve orta ateşte 10- 12 dakika kadar pişirin. Yemeğin üzerine gezdirmek için; tereyağını bir tavaya aktarın ve eritin. İçerisine kırmızı toz biber ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Servisinde kullanmak üzere; süzme yoğurdu su ile karıştırarak kıvamını inceltin. Servis tabağının alt kısmını küçük küpler halinde doğradığınız bazlama ekmeği ile kaplayın. Orta kısmına hazırladığınız mercimekli harçtan koyun. Tabağın kenar kısımlarına, süzme yoğurt ekleyip üzerine toz kırmızıbiberli yağ gezdirerek servis edin.
Afiyet Olsun!