Malzemeler:
500 gr taze fasulye
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kabak
3 adet sivribiber
1 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
2,5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Büyük boy soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz orta boy patatesi ve kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz orta boy patlıcanı küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz orta boy kabağı, küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarttığınız orta boy yeşil sivribiberi, yarım ay şeklinde kesin. Bol suda yıkayıp uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını ayıkladığınız taze fasulyeyi, yaklaşık beşer santimetre boyutunda verev bir şekilde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız kuru soğanı tencereye aktarın ve orta ateşte renk alana kadar kavurun. Kavrulan soğana aralarda kavurma işlemine ara vermeden devam ederek sırasıyla; yeşil sivribiberleri, patatesi, domates salçasını ve kabağı ekleyin. Son olarak; taze fasulyeleri, patlıcanı, tuzu, doğranmış domatesi ve sıcak suyu tencereye katın. Bir kez tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede, orta ateşte taze fasulyeler pişip yarı yarına suyunu çekene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Afıyet Olsun!