Malzemeler:
3 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı safran
4 su bardağı sıcak su
3 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Derin bir kaba aldığınız ılık suyun içine tuzu atın. İçerisine baldo pirinci ilave edin. Hazırladığınız tuzlu suda pirinçlerinizi 10- 15 dakika kadar bekletin. Pirinçleri bir süzgeç yardımıyla süzüp, bol suyla yıkayın. Bir tencerede kaynattığınız sıcak suyun içine safranı ekleyin. Orta ateşte safranın kırmızı rengi suya çıkana kadar yaklaşık 3- 4 dakika kaynatın. Tereyağını bir tencerede eritin. Suyunu süzdüğünüz pirinçleri tencereye ilave edin. Pirinçler renk alana kadar orta ateşte kavurun. Safranlı su kaynayınca pilav tenceresinin içine bir süzgeç yardımıyla süzerek aktarın. Tüm malzemeyi bir iki kez karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte 10 dakika kapağını açmadan pişirin. Altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını açmadan yaklaşık 5 dakika pilavı demlendirin. Ilık olarak servis edin.
Afiyet Olsun!