Malzemeler:
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet yumurta
1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 su bardağı mayonez
2 adet orta boy salatalık turşusu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Rus salatanızdaki mayonezin kesilmemesi için ilave etmeden önce patates ve havuçların iyice soğuduğundan emin olun. Kabuğunu soyup, ortadan ikiye kestiğiniz orta boy havuçları yaklaşık 10 dakika kadar suda haşlayın. Ardından kabuğunu soyduğunuz orta boy patatesleri tencereye ilave edin ve haşlayın. Yumurtaları haşlayın. Haşlanan patatesleri, havucu ve yumurtayı küp küp doğrayın ve bir kaba alın. Orta boy salatalık turşularını küçük küçük doğrayıp, kaba ekleyin. Kapari çiçeğini incecik kıyın. Dondurulmuş bezelyeyi ilave edip, tuzu ve karabiberi serpin. Mayonezi ekleyip, tüm malzemeyi ezmeden yavaşça karıştırarak servise hazır hale getirin.
Afiyet Olsun!