İÇİNDEKİLER:
2 adet yufka
40 ml ayçiçek yağı
2 adet pişmiş tavuk budu
400 ml tavuk suyu
Sos için:
70 gr un
30 gr margarin
3 diş sarımsak
15 gr tuz
10 ml üzüm sirkesi
400 ml tavuk suyu
Buruşturulmuş yufkaları bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine ayçiçek yağı sürün. Yufkaları önceden 180 derece ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişmiş tavuk budunun derisini ve kemiklerini çıkarın ve eti küçük parçalara ayırın. Sosu hazırlamak için margarini küçük bir sos tenceresinde ısıtın ve rendelenmiş sarımsak dişleri ile unu aroması yayılana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Şimdi tuz ekleyin ve sürekli karıştırarak yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin. Üzüm sirkesini sosa ekleyin, orta ateşte krema kıvamına gelene kadar 5 dakika pişirin ve ardından ocağı kapatın. Kızarmış yufkaları fırından çıkarın, üzerlerine tavuk suyu sürün ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Dakikalarca demleyin. Yufkaları bir servis kasesine yerleştirin ve rendelenmiş et parçalarını ve son olarak da sosu ekleyin. Oturduktan sonra menüyü yağda hafifçe kavrulmuş biber ile süsleyin.
Afiyet olsun!