Malzemeler:
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı margarin
1/3 su bardağı irmik
7 adet yumurta
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı vişne suyu
1/2 adet limon
Fırın kabını yağlamak için:
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
Yumurtaların sarı ve beyazını birbirinden ayırın, beyazlarını ayrı bir kaba koyun. Yoğun beyaz bir köpük halini alana kadar mikserle çırpın. Daha sonra toz şekerin 1/4’ünü yavaşça çırpılmış yumurta beyazının üzerine serpin. Yaklaşık 5 dakika daha çırpın. İyice katılaşan yumurta beyazlarını bir kenarda bekletin. Ayrı bir kapta unu ve su bardağı irmiği karıştırın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak; unu ve irmiği köpürmüş olan yumurta beyazına yedirin. Yumurta sarılarını da yavaşça karışıma ekleyin. Margarin ile fırın kabını yağlayın. Üzerine biraz un serpin ve fırın kabını ters çevirerek, içerisindeki fazla unu dökün. Hazırladığınız revani karışımını fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Şerbeti için vişne suyunu bir tencereye aktarın. İçerisine kalan toz şekeri ekleyin. Limonun suyunu ekleyip, 5 dakika kadar kaynattığınız şerbeti ılınması için bekletin. Fırından çıkardığınız sıcak revanin üzerine ılık şerbeti dökerek, tatlıyı soğumaya bırakın. Dilimledikten sonra servis edin.
Afıyet Olsun!