Malzemeler:
600 g kuzu incik eti1 1/2 su bardağı önceden ıslatılmış baldo pirinç1 adet büyük boy patates1 adet orta boy patlıcan2 adet yeşil sivribiber1/2 su bardağı doğranmış domates2 su bardağı sıcak su (1 adet et su tablet ile hazırlanmış)1/2 su bardağı kabuksuz badem içi2 yemek kaşığı kuş üzümü4 yemek kaşığı ayçiçek yağı2 yemek kaşığı Antep fıstığı2 yemek kaşığı çam fıstığı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı yenibahar1 çay kaşığı tarçın1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek
Yapılışı:
Bir tencerede kuzu incik etini lime lime olana kadar 90 dakika haşlayın. Patatesi iri küpler halinde doğrayın, yeşil sivribiberi ince ince doğrayın. Haşladığınız etleri kemiklerinden sıyırın ve elinizle ditin. Ayçiçek yağını kızdırıp, sırasıyla iri küpler halinde doğradığınız büyük boy patatesleri kabuğunu alacalı soyup iri küpler halinde doğradığınız orta boy patlıcanları kızartın ve fazla yağını alınız. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Kabuksuz badem içini, çam fıstığını renk alana kadar yaklaşık 3 dakika kavurun. Ardından; önceden bol suda bekletip suyunu süzdüğünüz kuş üzümünü, domatesi, yeşil sivribiberi, Antep fıstığını, eti, önceden suda bekletip, süzdüğünüz baldo pirinci, tarçını, tuzu, karabiberi, yenibaharı ekleyin ve fazlaca karıştırmadan 5 dakika kadar kavurun. Son olarak sıcak suyu ekleyin, kapalı tencerede 10 dakika pişirin. Suyunu çekmeye yakın sebzeleri ekleyin. 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonar kâğıt havlu ya da temiz bir havlu örttüğünüz pilavı demlendirin. Ilık olarak geniş bir servis tabağında servis edin.
Afiyet Olsun!