Malzemeler:
4 su bardağı su
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1,5 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Suyu bir tencereye aktarın ve kaynatın. Süzme yoğurdu bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bu karışımı bir tabağın içine alın. Önceden kaynattığınız suyun içine tuzu ve sirkeyi ekleyin. Bir kepçenin içine 1 yumurtayı kırın ve yavaşça suyun içine bırakın. Aynı işlemi diğer yumurtalara da uygulayın. Kaynatmaya devam edin. Kaynayan suyun içindeki yumurtalar pişince tabağın içindeki yoğurdun üzerine alın. Servisi için; bir tavada zeytinyağını kızdırın. Tavada kızdırdığınız yağın içine kırmızı toz biberi ve kırmızı pul biberi ekleyerek karıştırın. Yoğurt ile servis edeceğiniz kaynayan yumurtaların üzerine hazırladığınız yağ karışımını gezdirerek servis edin.
Afiyet Olsun!