Malzemeler:
5 adet orta boy patates
7 dilim pastırma
1/6 demet maydanoz
7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
1/6 demet taze nane
Yapılışı:
Pastırmaları ince ince doğrayın. Ocağa aldığınız küçük bir tavaya zeytinyağı koyun. Üzerine doğradığınız pastırmaları ilave edip, ara sıra karıştırarak kavurun. Pastırmalar kavrulurken önceden bol suda haşladığınız ve ılıttığınız orta boy patateslerin kabuklarını soyun. Bir kaba zeytinyağı koyup, üzerine tuz serpin. Hardalı ve sirkeyi ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Yaklaşık 2 dakikadır kavurduğunuz pastırmaları tezgâha alın. Taze soğanları ince ince doğrayıp, kaba ilave edin. Taze nane ve maydanozu birleştirerek ince ince doğrayıp kaba aktarın. Kabın içindeki malzemeleri birkaç kez karıştırıp üzerine karabiber serpin. Haşladığınız patatesleri dörde bölüp, ince ve yassı olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız patatesleri de kaba aktardıktan sonra üzerine pastırmaları koyun. Hazırladığınız salatayı karıştırarak bir kâseye aktarın ve süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!