Malzemeler:
250 g az yağlı kıyma
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 su bardağı sıcak su
1 su bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, pul biber
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Çorbanin köftelerini hazırlamak için; az yağlı kıymayı bir kaba aktarın. Tuzun yarısını, karabiberi ekleyin ve yoğurun. Ayçiçek yağını derin bir tencereye aktarın. Domates salçasını ekleyin ve kızgın yağda kavurun. Üzerine; sıcak suyu ekleyin ve kaynatın. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; derin bir kâseye sarımsağı rendeleyin. Üzerine; yoğurdu, unu ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Kaynattığınız salçalı sudan terbiye karışımına iki- üç yemek kaşığı (4 kişilik tarif için) kadar ekleyin ve yoğurdun kesilmemesi için hızlıca karıştırın. Ilıştırdığınız terbiye karışımını, tencereye azar azar ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Pul biberi ekleyin, kalan tuzu ve haşlanmış nohudu ekleyerek orta ateşte pişirme işlemine devam edin. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Unu bir kaba alın. İçerisine hazırladığınız köfteleri aktarın ve karıştırarak una bulanmalarını sağlayın. Unladığınız köfteleri ve erişteyi, çorbanın içerisine ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kadar pişirmeye devam edin. Köfteleri renk alıp, erişteleri yumuşayana kadar pişirdiğiniz çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!