Malzemeler:
250 g yağsız dana kıyması2/3 su bardağı ince bulgur (1/2 su bardağı sıcak suda bekletilmiş)1 adet rendelenmiş orta boy soğan1 adet yumurta1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Yöresel bir tarif olan bu köfteyi, tavada kızarttıktan sonra hazırladığınız salçalı sos içerisinde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar fırınlayıp servis edebilirsiniz. Yağsız dana kıymasını bir cama alın. İçerisine; sıcak su ile şişirdiğiniz ince bulguru, yumurtayı, kimyonu, karabiberi, tuzu ekleyin ve elinizle 10 dakika yoğurarak tüm malzemeyi toparlayın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarladıktan sonra iki elinizle bastırarak yassı bir şekil verin. Köfteleri kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri renk alana kadar arkalı önlü iyice kızartın. Servis tabağına alarak arzu ettiğiniz garnitürlerle servis edin.
Afiyet olsun!