Malzemeler:
1 yumurta sarısı
1 su bardağı kadar un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Su derince bir tencereye kaynamaya alınır. Suya tereyağının yarısı ve bir iki parçaya kesilmiş sarımsaklar ilave edilir. Yumurtanın sarısı, tuz, un ve azar azar ilave edilen su bir kapta parmak uçlarıyla iyice karıştırılır. Su miktarı az tutulduğu için tam olarak yoğrulmayan bu hamur yavaş yavaş ovuşturularak küçük parçalara ayrılmaya başlar. Bu hamur taneciklerinin küçükleri bir kevgirden geçirilir. Kevgirden geçen küçük hamurlar tencerede kaynamakta olan suya eklenir. Kevgirin üzerinde kalanlar kenara ayrılır. Yoğurtlu terbiye için bir karıştırma kabına alınan yoğurt un ile karıştırılır. Bir parça su ilave edilip çırpılarak inceltilir. Tencerede kaynamakta olan sudan bir kepçe alınarak, yoğurdun kesilmesine müsaade etmeyecek şekilde karıştırarak ilave edilir. Terbiyesi iyice karıştırıldıktan sonra tencerede kaynamakta olan çorbaya ilave edilip, kısık ateşte birkaç dakika kaynatılır. Geriye kalan tereyağ ile kevgirde kalan hamur tanecikleri pembeleşinceye kadar kavrulur. Nane ve pul biber eklenip bir-iki defa çevrilir. Bu sos çorbanın üzerine sıcak sıcak gezdirilip servis edilir.
Afiyet olsun!