Malzemeler:
3 yemek kaşığı margarin
300 g dondurulmuş bamya
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
1 1/2 su bardağı su
1 adet limon suyu
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Nohutları konserve kullanmayarak kendiniz haşlamak isterseniz akşamdan sıcak ve bol tuzlu suda ıslatarak en az 12 saat bekletin. Bu sürenin sonunda ıslattığınız nohutları bol su ile yıkayarak ocağa alın ve kaynatın. Nohut pişinceye kadar asla karıştırmayın ve orta ateşte pişirin. Orta boy soğanı yarım piyaz şeklinde kesin. Sarımsağı küçük küçük doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Eriyen yağ kızınca içine doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave ederek ara ara karıştırıp 3 dakika kadar kavurun. Soğan ve sarımsaklar kavrulurken kabuğunu soyduğunuz orta boy domatesi dilimleyerek küçük küpler halinde doğrayın. Soğanlar altın sarısı bir renk alınca içine dondurulmuş bamyayı ilave edip karıştırarak 1.5 dakika kadar kavurun. Bu sürenin sonunda kavrulan bamyaların üzerine haşlanmış nohudu ve nohudun da üzerine doğradığınız domatesleri ekleyin. Limon suyunu, karabiberi ve tuzu ilave edin. Suyu tencereye aktarın ve kapağı kapalı şekilde 30 dakika kadar pişirdikten sonra ılık olarak servis edin.
Afiyet Olsun!