Malzemeler:
500 gr bamya
2 adet fileto tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Yapılışı:
Orta boy soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencereye ilave edin ve karıştırın. Fileto tavuk göğsünü kuşbaşı biçiminde doğrayın ve tencereye aktarın. Soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Domates salçasını ilave edin ve 1- 2 dakika daha karıştırarak kavurun. Unu tencereye serpiştirerek biraz daha karıştırın. Sıcak suyu ekleyin. Ardından ayıklanmış bamyayı tencere alın. Kabuğunu soyduğunuz boy domatesi küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Arzuya göre doğranmış maydanozla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!