Malzemeler:
2 su bardağı boncuk makarna
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kırmızı sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Haşlamak için:
10 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Servisi için:
6 dal dereotu
Yapılışı:
Suyu bir tencerede kaynatın. Tuz ve zeytinyağı ekleyin. Kaynar suya boncuk makarnayı katın. Tencerenin kapağını tamamen kapatmadan 8- 10 dakika haşlayın. Orta boy kabakları dört eşit parçaya kesin. Çekirdekli kısımlarını bir bıçakla alın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız orta boy kırmızı sivribiberleri ince ince dilimleyin. Dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını aldığınız kabağı da küp küp doğrayın. Orta boy havuçları, kabaklarla uyumlu olacak şekilde küp küp doğrayın. Zeytinyağı bir tavada kızdırın. Doğradığınız biberleri koyup, 1 dakika kadar karıştırarak kavurun. Üzerine doğradığınız havuçları ve kabakları ekleyin. Yaklaşık 2 dakika sonra kavurduğunuz sebzelerin üzerine Tuzu ve karabiberi serpin. 2- 3 dakika karıştırarak kavurun. Haşlanan makarnayı kevgirle süzerek kavurduğunuz sebzelerin üzerine alın ve 1- 2 dakika karıştırarak pişirin. Bu sürenin sonunda makarnayı ocaktan alıp, bir servis tabağına aktarın. Doğranmış dereotu ile süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!