Malzemeler:3 adet hazır yufka1 paket spagetti fırın makarna6 su bardağı su1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1/6 demet maydanoz1 yemek kaşığı tuz3 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sosu için:3 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı un3 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Yapılışı:
Suyu derin bir tencerede tuz ilavesiyle kaynatın. Spagetti fırın makarnayı, kaynar suda 8- 10 dakika haşlayın. Beşamel sosu hazırlamak için; bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak renk alıp kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sütü azar azar dökün ve hızlıca karıştırın. 2 dakika sonra tuzunu ve rendelenmiş muskat cevizini ekleyin. 2 dakika kadar orta ateşte karıştırarak kaynattığız sosu, haşlayıp fazla suyunu süzdüğünüz spagetti fırın makarna ile harmanlayın. Bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Yufkaları üst üste açarak mutfak tezgahının üzerine alın. Fırın tepsisini, yufkaların üzerine alın ve yufkaları tepsiden biraz daha geniş olacak şekilde kesin. Yufkaların yarısını tepsinin altına döşeyin. Yufkaların üzerine beşamel soslu makarnaların yarısını aktarın ve tepsiye yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Maydanozu yaprak yaprak makarnanın üzerine koyun. Kalan beşamel soslu fırın makarnayı da ilave edip, tepsiye yayın. Beşamel soslu makarna katının üzerini, kalan yufkalar ile aralarını ve üst katını tereyağı ile yağlayarak kaplayın. Böreği, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirerek bir tabağa çıkartın ve dilimledikten sonra servis edin.
Afiyet Olsun!