Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Büyük boy soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Tereyağını bir tencereye aktarın ve eritin. Soğanları tencereye aktarın ve eriyen tereyağında renk alana kadar kavurun. Ardından, domates salçasını ekleyin ve karıştırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdüğünüz kuzu kuşbaşı etini tencereye aktarın ve renk alana kadar orta ateşte kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Haşlanmış nohudu ekleyin. Son olarak, nohutların üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak suyu tencereye ekleyin. Yahniyi, kapağını kapattığınız tencerede orta ateşte 40 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!