Malzemeler:
5 su bardağı un
250 gr tereyağı
1,5 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için:
1 su bardağı pekmez
Tepsiyi yağlamak için:
½ yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Un, tereyağı, ceviz, tahin, yoğurt ve karbonat bir kapta iyice karıştırılarak yoğrulur. Normal kek hamurundan daha katı bir kıvam elde edilen karışım tereyağı ile yağlanan orta boy bir tepsiye el yardımıyla eşit olarak yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Tatlı sıcakken soğuk olan pekmez üzerine dökülür. Tatlı pekmezi çektikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun!