1 kavanoz yeşil mercimek
1 kavanoz bulgur (pilav için)
1/2 soğan
5 su bardağı tavuk suyu (1 küp tavuk bulyon ile hazırlanır) hazırlanmış)
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı kırmızı biber posası
Cilt için:
4 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı nane
1/2 doğranmış soğanı 4 yemek kaşığı ısıtılmış ayçiçek yağında kızarana kadar kavurun. Bir çorba kaşığı kırmızı biber posası ekleyin ve soğanlarla birlikte yaklaşık 5 dakika kavurun. 5 bardak tavuk suyu doldurun (bir küp tavuk suyu ile hazırlayın). Bir kavanoz pişmiş ve süzülmüş mercimeği kaynayan tavuk suyuna ekleyin ve çorbayı orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Başka bir kapta 4 yemek kaşığı yoğurt, bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı naneyi karıştırın. Kaynayan mercimek çorbasına bir bardak bulgur buğdayı ekleyin. Kaynayan çorbadan 2 kepçe yoğurt karışımına karıştırın ve yoğurdun kesilmesini önlemek için hızlıca çırpın. Şimdi terbiyeyi karıştırarak azar azar çorbaya ekleyin. 10 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın ve çorbayı ılık olarak servis edin.