Malzemeler :
800 gr kuzu eti
100 gr arpacık soğan
50 gr soyulmuş ve haşlanmış çiğ badem
50 gr kuru kayısı
30 gr razaki üzüm
50 gr kurutulmuş mürdüm eriği
50 gr kuru incir
30 gr tereyağı
40 gr bal
400 ml ılık su
Tuz
Tereyağını geniş bir tencerede eritin ve eti ilave edin. Et suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Soğanları yemeklik doğrayın, tencereye ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Ilık suyu tencereye ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edi, 5 dakika daha pişirin. Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Tavada sotelediklerinizi tencereye ekleyin. Üst kısmını maydanoz ile süsleyerek sıcak servis edin.
Afiyet Olsun!