Malzemeler:
4 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
4 yemek kaşığı domates ve acı biber salçası
1 adet limon suyu
4 yemek kaşığı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1/4 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Kahvaltılık sos yahut meze olarak tüketebileceğiniz muhammarayı; dereotu, maydanoz ilavesiyle
hazırlayıp kızarmış ekmek dilimleriyle ikram edebilirsiniz. Muhammarayı, ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bayat ekmeklerin içini bir kaba alın. Su ve limon suyu ile ıslatın. Sırasıyla; domates salçasını, acı biber salçasını, kırmızı pul biberi, tuzu, kimyonu, iri çekilmiş ceviz içini ve zeytinyağını ekleyin. Tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Baget ekmeğini incecik dilimleyin, hazırladığınız muhammarayı üzerlerine sürerek ikram edin.
Afiyet Olsun!