Malzemeler:
4 su bardağı mısır unu
½ su bardağı un
1 su bardağı ay çiçek yağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı kaynar su
Tepsiyi yağlamak için:
1 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
Derin bir kapta yumurta, süt, şeker ve tuz bir mikser yardımıyla çırpılır. Mısır unu ve un elenerek kaba dökülür. Kabartma tozu da eklenen kaba yavaş yavaş su eklenerek yoğrulmaya başlanır. İyice yoğurulan hamur yumuşak bir kıvam aldığında el yardımıyla istenilen şekil verilir. Yağlanan fırın tepsisine ekmek hamuru yerleştirilir ve üzerine un serpiştirilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. İster sıcak ister soğuk servis edilebilir.
Afiyet olsun!