Malzemeler:
500 g az yağlı kıyma1 adet rendelenmiş orta boy soğan1 1/2 su bardağı un2 yemek kaşığı margarin1/2 su bardağı haşlanmış nohut1 adet limon suyu2 yemek kaşığı domates salçası3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 L sıcak su
Köfteleri kızartmak için:
4 yemek kaşığı ayçiçek yağ
Yapılışı:
Kıymayı rendelenmiş soğanı, karabiberi, tuzu bir kaba aktarın ve elinizle yoğurun. Unun 1/6´sı kadarını daha sonra kullanmak için bir kenara ayırın. Kalan unu, köfte harcının içerisine ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Bir kenara ayırdığınız unu düz bir tepsiye serpiştirin. Köfte harcından parçalar kopartarak ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın, köfteleri, unlu tepsiye aktarın. Tepsiyi sallayarak köftelerin her tarafının unlanmasını sağlayın. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Unladığınız köfteleri her tarafının eşit olarak pişmesi için orta ateşte, aralarda tavayı sallayarak 10 dakika kadar kızartın. Kızaran köfteleri, fazla yağını salmaları için kâğıt havlu serili bir tabağa çıkartın. Ayrı bir tavada margarini eritin. Sarımsakları bir sarımsak rendesi yardımıyla tencereye rendeleyin. Sarımsakların kokusu çıkınca domates salçasını ekleyin ve 3 dakika kadar kavurma işlemine devam ettikten sonra sıcak suyu, limon suyunu, önceden kızarttığınız köfteleri, nohudu tencereye aktarın. Yemeği, kapağı kapalı tencerede orta ateşte sosu koyulaşana kadar 20-25 dakika daha pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!