Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
5 adet patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates
4 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Eler iyice yıkanır ve suyu süzülür. Ardından derin bir tavada eritilen tereyağına etler eklenir. Bu sırada sumak suyun içinde 15 dakika bekletilir ve ardından sumaklar süzülür fakat bu su kenarda bekletilir. Patlıcan, biber, soğan ve domatesler küp küp doğranır. Etlerin üzerine önce soğanlar eklenir ve 2-3 dakika kavrulur. Ardından biberler eklenir ve yine 2-3 dakika kavurmaya devam edilir. Ardından patlıcanlar ilave edilip, 5 dakika her şeyi kavurduktan sonra salça, domates,tuz ve pul biber eklenir. Ardından 1-2 kez karıştırdıktan sonra süzülen sumak suyu karışıma eklenir ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika, orta ateşte pişirilir. Ardından 5 dakika dinlenen yemeği sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!