Malzemeler:
Krep İçin:
1 1/2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
İçi için:
1 adet büyük boy soğan
250 g az yağlı kıyma
3 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 1/2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Yapılışı:
Bir kabının içerisine; unu, sütü, suyu, yumurtayı, tuzu ekleyin ve tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Genişçe bir teflon tavaya ayçiçek yağının bir kısmını ilave edin ve tavanın her tarafını yağladıktan sonra yağın fazlasını bir kâğıt havlu yardımıyla alın. Yağladığınız tavayı iyice kızdırdıktan sonra hazırladığınız hamurdan bir kepçe alarak tavanın tabanına yayın. Hamurun her iki tarafını göz göz olup renk alana kadar kızartın. Aynı işlemi hazırladığınız krep hamuru bitene kadar tekrarlayın. İç harcını hazırlamak için; Soğanı küçük doğrayın, tereyağını bir tavada eritin. Soğanları renk alana kadar kavurun, kıymayı ekleyin ve kıyma renk alana kavurmaya devam edin. Ardından; tuzu, kırmızı toz biberi, galeta ununu, ince doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemelerini eklediğiniz iç harcı orta ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam edin. Kalan ayçiçek yağı ile fırın tepsinizin yağlayın. Hazırladığınız kreplerden bir tanesini tepsinin tabanına alın. Üzerine, hazırladığınız iç harçtan iki yemek kaşığı kadar ilave edin ve bir kaşık yardımıyla her tarafına eşit miktarda harç gelecek şekilde dağıtın. Harcın üzerine tekrar bir kat krep hamuru kapatın. Krepler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kat kat hazırladığınız mantının üzerine sıcak su gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika, suyunu çekene kadar fırınlayın.Yemeğiniz fırında pişerken servis esnasında kullanmak üzere; yoğurdun içerisine sarımsağı rendeleyin ve karıştırın. Fırından çıkarttığınız mantıyı, üçgen şeklinde dilimleyin. Sarımsaklı yoğurt ilavesiyle ılık olarak servis edin.
Afiyet Olsun!