Malzemeler :
500 gr dana ciğeri
1 su bardağı un
Tuz
Kızartmak için :
Bol ayçiçek yağı
Ciğerin zarını ve sinirlerini iyice temizleyin. Orta boyda parçalara kesin ve buzdolabında 8 saat bekletin. Bekleyen ciğer parçalarını bir kesme tahtası üzerine alın ve ince yaprak şeklinde doğrayın. (Geniş ve ince jülyen gibi) Daha sonra ciğerlerin suyunu süzün ve havlu peçete yardımıyla kurulayın. Derin bir karıştırma kabına unu ve tuzu koyun, üzerine ciğerleri ekleyin. Ciğerler karışım ile kaplanana kadar harmanlayın. Bol miktarda yağı derin ve geniş bir tencerede kızdırın. Ciğerleri kızgın yağın içine atın ve 2-3 dakika kızartın. Domates ve soğan dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!