Malzemeler:
1 paket hazır yufka
200 gr tereyağı
Muhallebisi için:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Şerbeti için: Su ve şeker derin bir tencerede kaynamaya bırakılır. 3-4 dakika kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatılır ve sonrasında soğumaya bırakılır. Muhallebisi için: bütün malzemeler derin bir tencereye alınır ve orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır. Bir tavada tereyağı eritilir ve ilk önce fırın tepsisi yağlanır. Ardından yufkanın yarısı aralarına tereyağı sürülerek tepsiye yerleştirilir.Yufkaların üzerine hazırlanan muhallebi eşit bir şekilde yayılır. Kalan yufkalar aynı şekilde aralarına tereyağı sürülerek dizilir. Son yufkanın üzerine de tereyağı sürüldükten sonra bir bıçak yardımıyla yufkalar kare şeklinde dilimlenir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Fırından çıkarınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet eklenir. Yufkalar şerbeti çektikten sonra isteğe göre sıcak yada soğuk servis edilir.
Afiyet olsun!