Malzemeler:
1 Kg pırasa1 L su250 g yağsız kıyma1 1/2 su bardağı un1 su bardağı galeta unu1 dilim ıslatılmış ekmek içi1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1/2 su bardağı ayçiçek yağı1/2 su bardağı un1 adet yumurta1 çay bardağı su
Yapılışı:
Bol suda yıkadığınız pırasanın kalın olan dış kabuklarını çıkartın ve yaklaşık 2- 3 cm uzunluğunda doğrayın. Derin bir tencerede orta ateşte suyu kaynatın. Üstüne pırasaları ekleyin ve orta ateşte iyice yumuşayana kadar 30 dakika haşlayın. Bir kevgir yardımıyla süzgeçe alarak fazla suyunu süzün. Yağsız kıymayı bir karıştırma kabına alın. İçerisine ıslatıp suyunu süzdüğünüz ekmek içini, tuzu, karabiberi ekleyin ve karıştırın. Pırasaları ilave edin ve pırasaları ezerek yoğurun. Unu ve galeta ununu azar azar ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Kızartma işleminde kullanmak üzere yumurtayı geniş bir tabağa aktarın. Suyu ilave edin ve yumurtayı bir çatal yardımıyla iyice çırpın. Köfte harcından, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde bastırarak yassı köfteler hazırlayın ve kenar kısımlarını elinizle toparlayarak düzeltin. Kızartacağınız köfteleri, öncelikle derin bir kaba aktardığınız una bulayın. Ayçiçek yağını bir tavaya aktarın ve kızdırın. Ardından; unladığınız köfteleri, her iki tarafını su ile incelterek çırptığınız yumurtaya batırın ve kızartma tenceresine bırakarak arkalı önlü nar gibi kızartın.
Afiyet Olsun!