MALZEMELER
1 kg dana işkembe
1 adet orta boy soğan
1 bütün sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 adet limon suyu
1 su bardağı sıcak su
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
Temizlenmiş dana işkembeyi büyük parçalar halinde kesin ve tencereye koyun. Soğanı ikiye bölün ve tencereye aktarın. Sarımsağı soyun ve birkaç parçaya böldükten sonra tencereye katın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve orta ateşte 90 dakika kadar kaynatın. İşkembe haşlanınca bir başka tencereye haşlama suyunu süzdürün ve işkembeleri bir tabağa alın.İşkembenin suyunu süzdüğünüz tencereye sıcak suyu ilave edin. İşkembeyi küçük küpler halinde kesin ve tencereye aktarın. Orta ateşte 5 dakika kaynatın. Terbiyesi için; yoğurdu, unu, yumurtaları bir kaba aktarın. Üzerine limon suyunu sıkın. Sıcak suyu ekleyin ve iyice çırpın. Terbiyeyi süzerek tencereye alın ve üzerine tuzu serpin. Tereyağını erittikten sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.