Malzemeler:
500 gr az yağlı kıyma
1 yumurta
2 soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Yapılışı:
Soğanlar soyularak rendelenir ve fazla suyu sıkılır. Tüm malzemeler bir kapta iyice yoğurulur ve hazırlanan harç buzdolabında 2 saat bekletilir. Adından harçtan küçük küçük toplar yapılıp az bastırılarak köfte şekli verilir. Ardından bir tavada kızdırılan ay çiçek yağına atılır. Köfteler altlı üstlü kızartıldıktan sonra fazla yağı çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alınır. Ardından ister sıcak ister soğuk, yanında salata veya patates kızartması ile servis edilebilir.
Afiyet olsun!