MALZEMELER
500 gr tel kadayıf
150 gr tuzsuz beyaz peynir
100 gr eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tepsiyi yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbetini hazırlamak için; sıcak suyu derin bir tencereye aktarın. Toz şekeri ekleyin ve toz şeker eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak orta ateşte 25 dakika kadar kaynatın. Derin bir karıştırma kabına aldığınız tel kadayıfı, eritilmiş tereyağı ile karıştırarak harmanlayın. Fırın tepsisinin tabanını tereyağı ile yağlayın. Eritilmiş tereyağı ile harmanladığınız tel kadayıfın yarısını tepsinin tabanına alarak elinizle yayın. Keserken dağılmaması ve sıkışık olması için daha küçük bir fırın tepsisiyle kadayıfın üzerine bastırarak düzeltin. Tuzsuz beyaz peyniri, ince parçalar halinde keserek kadayıfın orta katına yerleştirin. Kalan kadayıfı, peynirlerin üzerine dağıtarak yayın ve sıkışması için tepsiyle bastırın. Tereyağını küçük parçalar halinde keserek kadayıfın üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar fırınlayın. Kaynayıp şurup kıvamını alan şerbete, limon suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Fırından çıkarttığınız kadayıfın üzerine ılık şerbeti, bir kepçe yardımıyla gezdirerek dağıtın. Kadayıfı, şerbetini içmesini bekledikten sonra dilimleyerek servis edin.