Malzemeler:
1 su bardağı mısır yarması (korkota)
½ su bardağı haşlanmış barbunya
2 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
30 gr tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Bir tencerede mısır yarmasını 1 litre su ile mısırlar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın. Ardından haşlanmış barbunyaları tencereye ekleyip 10 dakika daha haşlayın. Ayrı bir kapta 200 ml su ile yoğurt iyice karıştırılır. Hazırlana bu karışım yavaş yavaş tencereye eklenir. 10 dakika daha pişirildikten sonra tencere ocaktan alınır. Bir tavada tereyağı eritilir ve içerisine nane ve pul biber atılarak biraz kavrulur. Hazırlanan bu sos çorbanın üzerine eklenerek servis edilir.
Afiyet olsun!