Malzemeler:
1 hazır ekmek kadayıfı
1 su bardağı su
Şerbeti için:
6 su bardağı toz şeker
6 su bardağı sıcak su
1 dilim limon
2 çorba kaşığı su
Üzeri için:
400 gr kaymak
Yapılışı:
Hazır ekmek kadayıfını su ile ıslatıp, bir kenarda bekletin. 1 su bardağı toz şekeri yapışmayan derin bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, aralarda karıştırarak toz şekeri karamel haline getirin. Şerbeti için; derin bir tencerede kalan toz şekeri ve şerbet yapımında kullanacağınız suyu kaynatın. Kaynamakta olan şerbet karışımına limon suyunu ve karameli ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Islanan ekmek kadayıfının suyunu süzün. Ekmek kadayıfını pişirme tepsisine alın ve ocak üzerine yerleştirin. Şerbeti kısık ateşte pişecek olan ekmek kadayıfının üzerine dökün ve kadayıf pişerken sürekli şerbet karışımından kadayıfın üzerine azar azar gezdirin. Kısık ateşte, tatlının altının yanmaması için; tepsiyi aralarda döndürün. Şerbetini çeken tatlıyı soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıyı dilimledikten sonra kaymak ilavesiyle servis edin.
Afiyet olsun!