Malzemeler:
25 adet kuru kayısı
2 su bardağı sıcak su
25 tane ceviz içi
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Üzeri İçin:
1 küçük kâse kaymak veya çikolata sosu
Yapılışı:
Kuru kayısılar iyice yıkandıktan sonra sıcak suda 10 dakika bekletilir ve ardından kayısıların ortası bir bıçak yardımıyla açılır. Bu sırada derin bir tencerede şeker ve su, şeker eriyene kadar orta ateşte pişirilir. Şeker eridikten sonra kayısı eklenen şerbet 15 dakika kaynatılır. Ardından ocağın altı kapatılır ve kayısılar şerbetin içinde soğumaya bırakılır. Kayısıların arasına ceviz içi yerleştirildikten sonra kayısılar derin bir servis tabağına dizilir. Kalan şerbet kaşık yardımıyla kayısıların üzerine gezdirildikten sonra isteğe göre her kayısının üzerine 1 tatlı kaşığı kaymak ya da çikolata sosu koyulup servis edilir.
Afiyet olsun!