Malzemeler:
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz
1/3 demet dereotu
3 dal taze soğan
1 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 çay bardağı ay çiçek yağı
Yapılışı:
Un, süt ve tuzu derin bir kapta çırpın. Ardından üzerine ayrı bir kapta çırptığınız yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. İyice yıkayıp suyunu süzdüğünüz maydanoz, dereotu ve taze soğanları küçük küçük doğrayın. Unlu karışıma maydanoz, dereotu, taze soğanları ve ay çiçek yağını ekleyin ve iyice karıştırın. Geniş tabanlı bir krep tavasına 1 kepçe unlu karışım ve her defasında azar azar yağ koyarak kayganaları altlı üstlü pişirin. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!