Malzemeler:
4 adet büyük boy haşlanmış patates1 su bardağı ince bulgur1/2 su bardağı sıcak su1/2 demet taze soğan1/2 demet maydanoz1 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber
Kıyma kavurması için:
300 g az yağlı kıyma2 yemek kaşığı ayçiçek yağı1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
İnce bulguru, geniş bir kaba aktarın. Bulgurun şişmesi için üzerine sıcak suyu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Taze soğanı halka halka, maydanozu incecik kıyın. Kıyma kavurmasını hazırlamak için; Bir tencerede ayçiçek yağı ile kıymayı renk alana kadar kavurun. Tuzu ve karabiberi ekledikten sonra ocaktan alın. İyice şişen bulgura, haşlanmış patatesi ekleyin, patates ezicisi yardımıyla karıştırarak hamur kıvamına gelmesini sağlayın. Ayçiçek yağını, tuzu, karabiberi, biber salçasını ilave edip karıştırmaya devam edin. Taze soğanları ve maydanozu ekleyip tüm malzemeyi elinizle yoğurarak karıştırın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve orta kısmını parmaklarınızla bastırarak çukur şeklinde açın. Orta kısımlarını kıyma kavurması ile doldurarak kıymanın donup üzerinin kurumaması için; bekletmeden servis edin.
Afiyet Olsun!