İÇİNDEKİLER:
3 büyük haşlanmış patates
150 gr ince çekilmiş bulgur (1 çay bardağı ılık su ile ıslatılmış)
1 orta boy soğan
20 ml ayçiçek yağı
30 gr kırmızı biber posası
15 gr domates salçası
10 ml nar suyu (Nar Ekşisi)
15 gr kimyon
15 gr kuru nane
15 gr tuz
Büyük boy pişmiş patatesleri bir kasede ezmek için patates ezici kullanın. Patates püresine ayçiçek yağı, tuz, kimyon ve kuru nane ekleyin ve malzemeleri birbirine karıştırın. Orta boy bir soğanı doğrayın, kırmızı biber ve domates salçasını da ekleyip malzemeleri birlikte yoğurun. Ilık suyla ıslatılmış ince bulguru ekleyin ve yaklaşık 10 dakika yoğurmaya devam edin. Son olarak nar suyunu ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı köfteler haline getirin. Patates çiğköftenin kurumasını önlemek için taze otlarla süsleyerek hemen servis edin.
Afiyet olsun!